Behandelingen

Wat voor voetproblemen u ook hebt …

Ik ben een medisch voetzorgverlener. Dat betekent dat ik gekwalificeerd ben om mensen met verschillende medische voetproblemen te helpen. Sterker nog: ik help u graag én goed.

In de volgende gevallen zijn uw voeten bij mij in de juiste handen:

Diabetes

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Ik geef u graag de hulp en verzorging die uw voeten nodig hebben. In veel gevallen vergoedt uw zorgverzekering mijn behandelingen.

Spastische voeten

Als één van de weinige praktijken in Leiden ben ik getraind en heb ervaring in het behandelen van mensen met spasmen aan de benen en voeten. Dat varieert van nagels knippen en eelt verwijderen tot het adviseren van aangepaste schoenen.

Oncologische voeten

Oncologische patiënten krijgen vaak te maken met voetproblemen. Om die goed te kunnen behandelen, is specialistische medische kennis nodig. Er is dan ook toestemming nodig van de oncoloog voordat een behandeling kan plaatsvinden. U krijgt na een screening van de voeten formulieren mee die ingevuld dienen te worden bij de oncoloog of oncologisch verpleegkundige. Zonder toestemming kan er geen behandeling plaatsvinden.

Reuma

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een voetzorgverlener te gaan die weet wat deze ziekte met uw voeten doet. Ik zorg voor drukverlichting bij knobbels en geef u graag advies over schoenen en hulpmiddelen. Of u deze behandelingen vergoed krijgt, hangt af van uw zorgverzekeraar. Vraag dit voor de zekerheid zelf na.

Senioren

Als u ouder wordt, verandert uw lichaam. Dat merkt u ook aan uw voeten: de huid wordt dunner, de onderhuidse vetlaag neemt af en de voetbogen gaan doorzakken. Daardoor kunt u voetproblemen krijgen. Ik weet precies hoe ik pijn aan uw voeten kan verlichten en voorkomen.

Kromme of ingegroeide nagels

Hebt u last van kromme of steeds weer ingroeiende teennagels? Met een op maat gemaakte kunststof nagelbeugel kan ik uw nagel corrigeren en ingroeien voorkomen.